fredag 28 februari 2014

Hur blev det nu så här...

Bra råvaror av högsta klass är inte en garanti för att det ska bli en delikat anrättning. Om man exempelvis har en Vincent 1000cc motor och en Featherbedram så borde chansen att misslyckas vara försvinnande liten om en cafe racer står på menyn.
Denna knarr fanns i Bremen och det var säkert en stolt Fritz som ställde ut den för allmän beskådning och säkert önskan om beundran och uppmuntrande ryggdunkningar från imponerade betittare. Troligen fick han en och annan klapp på axeln men antagligen var de av den tröstande sorten. För att kunna få till ett slikt missfoster som denna krävs faktiskt lite talang och arbetet var gott utfört men karln måsta vara halvblind eller i alla fall rejält skelögd. En V-twin från Vincent får plats i en original Nortonram och den fyller upp alla hål och öppningar så det ser hur bra ut som helst, ramen på denna cykel är förlängd kanske 15 centimeter så att den oerhört mäktiga puffran ser rädd och vilsen ut i sin allt för stora omgivning. Utöver det så pryder inte Kawasakitanken sin plats, sadelns avslut mot ramen och skärmen är inte heller höjdarsnyggt, osv osv.
Googla lite på Norvin så kommer det säkert upp en och annan som ser riktigt bra ut, garanterat kommer alla se bättre ut en denna.

29 kommentarer:

 1. jag kan bara hålla med. ser ut som en 80-tals japscustomprototyp.

  /bop

  SvaraRadera
 2. Jag har reflekterat över detta fenomen. Hur man kan tro att man kan förbättra en motorcykel genom att plocka in valfri motor i en ram från NORTON.

  På vilket sätt skulle det vara bättre med en annan motor?

  Triumph verkar många föreslå... det är ungefär som att tro att en Chevrolet-motor skulle göra en Ford bättre.

  DUMHETER säger jag.

  SvaraRadera
 3. Jag vill påstå motsatsen, läs och förundras av denna tillbehörskatalog från 20-talet http://www.nwvs.org/Technical/Frontenac1923Catalog.pdf

  Polaren har en såndär magnethylla till sin toppventilskonverterade b-ford 4:a

  /Bop

  SvaraRadera
 4. Det verkar ju helt befängt att inte har Chevroletgrejor i Forden.

  SvaraRadera