fredag 13 juni 2014

Fyrdörrars sedan

 Min fru tycker inte om vår Alfa Romeo utan vill köra Volvo, något har slagit slint. Själv blir jag glad varje gång den startas och en växel läggs i, ljudet från 24-ventilssexan på 3 liter är en lisa för själen för var sann motorman. Nu är uppenbarligen inte Paula en sådan och familjens kör ganska sällan annat än skåpbil så vetot i denna fråga hör hemma hos min hustru.
 Alfan ska således säljas och efter att med framgång lyckats sälja min älskade Fiat, ni vet den med den mäktiga grillen, så ska vi se om vår andra italienska bil också kan avyttras.

Alfan är en 164 Super från 1996 och har sen den anlände från Fritzlandet 2001 till Sverige endast servats av CC Motor som vet vilket håll en italiensk skruv ska dras. Innan vi blev ägare till den så servades den med bland annat byte av remmar och spännrullar. Lacken är ej så fin som den ser ut att vara på bilden, är solblekt men annars är den i utmärkt rostfritt skick med fungerande AC, elsäten, taklucka mm. Efter att hjulinställning av alla fyra hjulen gjordes för ett par veckor sedan så funkar den även utmärkt på vägen.
Motorn lämnar 211 hästar och bilen ska göra 245 km/h men vi har ej testat om det stämmer, skulle dock inte bli förvånad då det är bra tryck i karetan.
Bilderna togs förra hösten innan vintervilan.
Pris för bilen 17500kr eller byte mot något av intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar