måndag 16 juni 2014

Sämst någonsin

Vafan
Efter att ha läst jämförelsetesten mellan Norton Commando och Yamaha TX750 i MC-Nytt 1973 så är det svårt att förstå att någon köpte en Yamma alls. Det enda som verkar varit bättre på den japanska knarren var elstarten och då var det ändå en fem år gammal anakronism med grunddesignen satt 1948 som den då nyutvecklade knarren jämfördes med.
Elstart kom på Nortonen något år senare men det var inte det som satte spiken i kistan för TXen. Den lyckades modellen själv hamra i genom sin förmåga att rasa, ägarna som gjorde det tokiga valen och pyntade för en ny 750 från pianofabriken verkade inte förstå att rödmarkeringen på hastighetsmätaren var på blodigt allvar och bokstavlig. Upp till 80 var färden trygg, 80 till 100 riskabel, över hundra så var det dags att hitta en telefonkiosk så att hjälp hem kunde kallas på.
Hur kunde man ens köpa en cykel med rödmarkering på hastighetsmätaren, vid åttio. Om en grön lampa  tändes vid 200 skulle det varit en gimmick som skulle blivit vida känd och omtalad ännu idag men detta, ord saknas.
Har förövrigt en TX 750 motor liggandes som ska vara ok enligt uppgift, den uppgiften tas med en skopa salt.

1 kommentar:

  1. Om inte annat så ska man kunna få den i dåligt skick -ganska fort ...TX

    SvaraRadera