lördag 7 juni 2014

Racebussarnas racebuss

 Var och hälsade på team Nonshines medlem numer två igår och tog ett par bilder på det fordon som lärt mig mest om racing. Om snittet ska hållas uppe med tvåtretioåttan och alla dess 46 hästar så gäller det att vara noggrann och precis.
 Micke ock och jag körde till Knutstorp för länge sedan, 55 mil från Södertälje är sträckan, vi gjorde den på fem och en halv timme vilket inte är så imponerande men med tanke på att vi troligtvis inte körde över 105 som är toppfarten så kommer de i en annan dager. Mycket vägarbeten var det på den resan också plus att 40 liters tanken kräver paus för bränslepåfyllning.

8 kommentarer:

 1. Helt rätt ,kunglig race buss.själv gjordes misstaget att åka transit -70a istället för Fiat till Danmark. Micke fick fylla på olja i farten då transvestitens kolvringar delade upp sig i små delar när vi försökte marcha i110 på vägen ner.Vi hällde igenom ca 25liter från Stockholm till Hälsingborg,Micke gav varken onda ögat eller taskiga kommentarer,trots det övertydliga misstaget att lämna världens bästa Fiat hemma.
  Vilken man ,vilken Fiat .....
  Anders i Rälta.

  SvaraRadera
 2. Den resan fick man höra om, alla fördomar om andra bilmärken än Fiat bekräftades nöjsamt.

  Vill tillägga att jag är Team Nonshines medlem nummer 3.

  SvaraRadera
 3. En snygg buss som gör sig bra i en classicdepå.

  SvaraRadera
 4. Ja det var tider det Anders, minns från min början som hangaronud i racedepåer hur du, med samma glada humör som alltid, sprang runt i depån och tiggde spillolja inför hemresan... En klassiker i klassikersammanhang!
  När får vi se din comeback?

  SvaraRadera
 5. Jag kan ju tipsa om att en tidigare ägare, han som sålde den till en grönsakshandlare numera boende i Älvdalen har en färgpyts stående i garaget om det skulle behövas en uppiffning. Han dömde ut den som endurobuss för sådär15 år sedan.

  SvaraRadera
 6. Är Bogren nummer 1?
  Lennarti Vittinge

  SvaraRadera
 7. Bogren är president

  Angående tidsuppfattningen om grönsakhandlaren som ska ha ägt bussen så tror jag medlem nummer 2 har haft den i närmare 30 år.

  SvaraRadera
 8. 30 år sen eller 15 år sen kan jag inte svara på men det är den bussen enligt den i Älvdalen boende Stockholmaren.

  SvaraRadera