måndag 2 februari 2015

Kalle Anka 1971


Kikade lite på en Kalle från förr och bara med hjälp av det som görs reklam för kan man förstå att barnen hade mer koll på läget då.
 Första uppslaget innehåller info om en extrafräsig bil som kör i loop och under den annonsen en info om hur du som en sann entreprenör jobbar ihop deg till densamma eller vad annat du behövde.
 På sista uppslaget så lockas det med Lego, denna fantastiska leksak som nog har utgjort grunden i många byggares och innovatörers känsla för form och funktion. Ganska många av min uppväxts timmar har ägnats åt dessa danska plastbitar, trista att städa upp dock men med tanke på tonen i detta inlägg så var även det karaktärsdanande..
 Sen lite uppmuntran om flygsamlande för skapandet av framtidens spetsingenjörer. Det blev JAS, om det är kaffe eller te är min kännedom kort på men dyrt har det varit.
Slutligen på baksidan, Monogram plastbyggsatser och Provinis Protar motorcyklar, tänk om en skulle fått en slik knarr att tråckla ihop..
Detta var i stort sett all reklam som fanns i tidningen, kvaliteten på barnen måste ju ha varit skyhög 1971.

3 kommentarer:

  1. Snygga modeller. 40:- Var väldigt mycket pengar för en 9 åring 1971, så det blev inga sådana (tyvärr). Som kuriosa kan nämnas att det motsvarar (om man räknar på konsumentprisindex) 294:- idag, vilket man nog skulle kunna tänka sig att lägga ned på en slik modell.
    //Holmström

    SvaraRadera
  2. Hur ser man skillnad på en 6-pipig 250 resp 350 (297)?

    SvaraRadera