onsdag 7 oktober 2015

Luckad kanna


 Eller jackad kolv, det beror lite på vilken generation du tillhör. Hursom, ett klassiskt moppeväss. Den unge Sätermannen åkte som 15-års moppe Zündapp KS 50, en maskin som svarade bra på lucköppningen i kolven, så det finns väl ingen anledning att inte tro att samma trick 30 år senare på en 20 år äldre Dappe ska bli kanon? Den observante anar att urtaget inte blev helt rakt, men lite snett är som bekant också rakt. Rörmokaren som anslöt nya elementet i biblioteket här i hemmanet dristade sig tom till att sträcka ut det till: Inihelvete snett är också lite snett o lite snett är också rakt, (nåja gardinen döljer ändå det rör han fick dit). Dessutom ser ju den observante att urtaget är tusan så mycket rakare än det i kolven Skrotbaronen kört med!

 Ödmjukt

3 kommentarer:

 1. Som gammal Röris vet jag att han vet vad han pratar om . Själv åkte jag Jackikolven 50 SS och klart det gick bättre....eller det lät mer i insuget .....vad man lärt sig senare om 2T trimning talar för motsatsen

  SvaraRadera
 2. Är det en sachskolv man ser på bilden? Måste in bensinen i sådant fall blandas upp med antibiotika för att inte zündappmotorn ska stöta bort det främmande organet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för lånet av Sachskolvarna. Dock visade det sig dels att måtten inte var helt nära, dels att Zündappkolv fanns helt nära. I samma garage som moppen! Bättre för alla parter, främst för motorn som undslapp Sachsinblandning.

   Radera