torsdag 15 oktober 2015

Rolf Biland


Gläder mig att Klockaren visar intresse för sivagnsracing! Å precis som han säger, Rolf Biland, mannen som vunnit fler vagnrace än någon annan och dessutom sägs ha förnyat roadracing sidvagnarna mer än någon annan, byggde mycket riktigt en pryl som borde gått på B-kort. Bilden här ovan visar ju också tydligt att den ser ganska bil ut... BEO som den kallades hjälpte inte bara Roffe och burkslaven Kurt Waltisperg till VM guldet 1978, den hjälpte också till att få nya regler och två klasser till säsongen -79. De många nya idéerna var för många och för nya för FIM, som visserligen gick tillbaks till bara en klass från 1980, men ändå fick se sig besegrade av den finurlige schweizaren som sträckte vände och vred på regelverket för att fortsätta skapa vinnarvagnar. Vinnarvagnar som hjälpte honom till ytterligare sex VM tecken innan han lade hjälmen på hyllan efter över 20 aktiva år.

 Navstyrning, diffad bakaxel och tre spår i snön.
 Ödmjukt

2 kommentarer:

  1. jomen de där missfostren är lite spännande och det tarvar nog både en del klurighet och ganska mycket galenskap för att hålla på med det.......har burkat en del själv och det var nog det roligaste jag gjort med kläderna på....

    SvaraRadera
  2. Navstyre körde Leif Auresell med 1973 så sivangnsracing har väl alltid varit väldigt innovativt. Man har försökt göra bil av misslyckad mc vilket knappast har fört någondera av den enes eller den andres utveckling framåt, men fränt är det.

    SvaraRadera