söndag 13 december 2015

Knas på knas

 Har gått i väntans tider, det som har väntats på är den kolv till småHondan som skulle göra den lite större, ungefär 320cc för att vara exakt.
Handlade på Ebay efter att ha forskat i vad en Raptor 350 är, kolvbultsdiameter och borr stämde, även utseende verkade lovande i annonsen.
 Paketet som förövrigt var originalkartongen som vänts ut och in på innehöll en godispåse.
Sen blev det fiasko, bilden i annonsen visade på en fyrventilskolv, kollade även vid handlingen på specifikationer som sa att det skulle vara en fyrventilsmotor men verkligheten var tvåventilad. Kollade igen på både annons och nätet men det står att kolven på bilden kanske inte är samma vilket jag visste men att det fanns en tvåventilad variant var det svårare att hitta. Tung var den också, nu måste jag börja leta igen. Om du vet av en kolv från en 250cc cross som har så kallat bigbore, brukar vara ca 290cc så är jag intresserad, även om den är kass.

6 kommentarer:

 1. Tror man kan fråga säljaren om data på varan innan man haandlar

  SvaraRadera
 2. Vilken dimension är det du letar efter? Räknade bakvägen utifrån att du nämnt 320cc och kom fram till 74 mm borr. Verkar det rimligt? Om ja hur skulle en Yamaha TT-R 250 kolv passa? Finns som 74 mm hos Wiseco

  SvaraRadera
 3. Honda XR 250 R finns oxå för 74 borr, samma leverantör.

  SvaraRadera
 4. Annars kan du titta på Yamaha WR250F, den har 77 mm i borr. Om du får ihop det, så innebär det 345 cc!!!!

  SvaraRadera
 5. 74 mm är origina, motsvarar 248cc. Den beställda var 84mm.
  WRF är förövrigt 5-ventilad

  SvaraRadera
 6. Ok. lite felläsning vad som var slag resp. borr. Kan XL/XR 350 tänkas passa? 84 mm.

  SvaraRadera