måndag 21 december 2015

Smiths

Har riktigt snygg varvräknare som jag trodde var en helt vanlig Conical Rev Counter som satt på många racers som exempelvis 7R, G50, Manx med flera. Har kommit fram till att så inte är fallet och sökt en bra stund efter rätt svar på webbens framsida men kammat hem noll.
Vad är det som finns i min ägo, hjälp mig med din kunskap, om det är till en båt så vet jag inte om du behöver berätta det.

 

 

7 kommentarer:

 1. Snygg var den i alla fall!
  Robban

  SvaraRadera
 2. Förmodligen är den till en båt. Näe, men finns det inget nummer någonstans på den? De som kan Smithsmätare är Gagg & Sons, så har du något konstigt nummer så borde de kunna svara.

  SvaraRadera
 3. RC 134 (RC 1501/00) borde vara en "Competition Tachometer" 10 000 rpm, clockwise, med utväxling 4:1 enligt notering i en av mina Smiths-manualer. Kan kolla ifall jag hittar någon annanstans

  Jag tycker mig se att på din är det inristat 2:1.

  Gauge holder:n har jag inte sett någonstans. Är den orginal så är den nog sällsynt.

  SvaraRadera
 4. Ungefär så mycket har jag hittat med men inget annat. Hur gammal den är, vad de satt på, inte ens en bild.
  Har skrivit till Gagg & sons, kanske kan få svar där.

  SvaraRadera
 5. Får du inget bra svar kan vi prova skriva till han som nytillverkade "Smiths" ATRC varvräknaren åt mig. Han visste en hel del om just Smiths. Och med skriva menar jag brev med porto. Han undanbedde sig mail när jag först provade med det. Kan brådska, han har varit pensionär länge redan...

  SvaraRadera