fredag 27 maj 2016

Ett annat djur

 H1R ryktas det om att det har hittats en i Sverige den senaste tiden, tror jag vet vilken det är och den har varit känd ett par år men det kan vara en annan nyupptäckning. Det fanns även en H2R som kanske dök upp runt 1972-73, 750cc och torde vara den tidens snabbaste knarr som gick att köpa om den nu gick att just köpa, Kawasaki tillverkade den hursomhelst. Suzukis TR750 kan kanske ha något att säga till om i denna match men min vetskap i ämnet är ringa, har aldrig snöat in på dessa Flexiflyers.
I Tyskland fanns det en annan H2R än den som vi tänker på, har inte mycket gemensamt med det trippeltvåtaktaren från 1970. 300 hästar, kompressor och en design som får det mesta att se enkelt och stilfullt ut.
 Det här är den snabbaste motorcykeln som tillverkats som vem som helst med en lite halvtjock plånbok kan beställa. Tror att en har gjort strippen på under 9 sekunder med orörd motor men utrustad med förlängd sving.
Egentligen var den första H1R snabbare, kiwin Ginger Molloy kom tvåa i 500 VM 1970 (tror jag) med en slik knarr och med den nya varianten kommer man inte tvåa någonstans.
Imorgon kommer mannen från Säter vara er värd på denna webbens baksida.

2 kommentarer:

  1. Har justerat inlägget lite om ni undrar vad Grogg yrar om, han hade rätt i ämnet.

    SvaraRadera