tisdag 24 maj 2016

Gissa karetan

 När vi åkte över till Travemünde för ett tiotal dagar sedan hade vi sällskap på bildäck av en extrafräsig bil. Sällskapet var på väg ner till Italien för deltagning i Mille Miglia och skulle köra 120 mil dagen efter, ganska hårt faktiskt då det inte ens fanns sufflett och rutan var högre än en tändsticksask men knappast två på höjden.
 Känns trots det som om bilfolket lirar i en annan liga då deras följebil var en inte allt för gammal italienare, den såg bekväm ut.
Den blåvita var hursomhelst snygg och lät fantastiskt, du kan ju fundera på vad det är för märke på denna och hur det trots det kommer sig att den inte alls är ful. Kände till att det finns såna och tror till och med att det kan vara så att det fortfarande är en aktiv fabrik.
Var ej blyg, skryt med din vetskap.

4 kommentarer:

 1. Arnold-Bristol

  SvaraRadera
 2. Enligt deltagarlistan deltog endast två svenska ekipage i årets Mille Miglia.
  265 FRAZER NASH MILLE MIGLIA
  305 ARNOLT BRISTOL BOLIDE
  Så fort man Googlat Arnolt Bristol kan man läsa sig till att SH Arnolt Inc. sålde bilar mellan 1953 - 1963 och att de 6 cylindriga motorerna köptes från Bristol Cars och monterades direkt i rullande chassien på plats i Filton. Varefter de skeppades till Bertone (uphörde 2014) som där man både designat och monterade karossen.

  SvaraRadera
 3. Bristol med italiensk kaross torde vara rätt för det var vad föraren av bilen sa.

  SvaraRadera
 4. Gillar att de nöter asfalt och inte drar oppen på en släpa.
  Respekt!

  SvaraRadera