söndag 13 november 2016

RyssmekFöregående helg bjöds Sätermannen arbetsläger hos sin kanske bäste vän. En mindre röjning bland de drygt en miljard artiklar som funnit sin plats på vännens bakgård stod på programmet. Trampcyklar är numer något av ett signum för denne man men tidigare var de stolta, väl fungerande sidvagnsmotorcyklarna från hammaren och skärans rike huvudnumren. En av dessa kämpar bidar tålmodigt sin tid i ur och skur i väntan på en ny glansperiod. Så länge beslöts att den skulle få flytta till inomhus, som för att visa att den avancerar på prioriteringslistan.
 Vädret var inte speciellt bitigt, ganska ok faktiskt denna November till trots, inte ens så kallt att vattenpölen i sidovagnen frusit till. Dock så kallt att kondensvattnet i växellådan väl frusit till och gjort såväl växlingsskifte som urkoppling omöjligt.
 Nå, detta bekymrar inte två män med erfarenhet av ryska hojar! Att lådan måste värmas om man vill använda prylarna under plus tre är givet. Frågan är bara om värmepistolen eller gasoltuben ligger närmast. Den här gången var det värmepistolen och snart kunde ryssen flyttas till sitt nya bo.

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Hoppas den väcks till liv i det ganska varma garaget, (tidsplan?)

    SvaraRadera