onsdag 16 november 2016

Varde ljus

 Belysningen på bastun gick sönder då vinden greppade dörren och smällde på den mot lamperiet som även om det såg robust och järnigt ut var gjort av framtidsmaterialet plastic, det blev knas.
 Då jag inte bara är dryg utan även snål och lite händig så letades en äldre lampa fram som fanns i en hylla.
 Efter lite elarbete och ett missöde som inte ens orkas berättas om så blev det fason på belysningen, målade till och med armaturen innan den skruvades upp i ett annat hörn som inte upplåsta dörrar kan nå.
 Nu saknas bara en kralligare lampa, 6 watt gör ingen glad i Gisslarbos kompakta mörker.
Har även ordnat med andra liknande uppdrag med maffiga elvawattare så nu är det ett ljusare perspektiv på utelivet norr om Kolsva.

3 kommentarer:

 1. Kanske 77W eller 116W halogen?
  Elinstallationen ser "knepig" ut. Är det på stickpropp? En förskruvning/dragavlastning och eventuellt blindproppar kunde vara bra så att kopplingsdosan inte blir hem åt allehanda kryp.

  SvaraRadera
 2. Och en kupa över ljuskällan.
  GS Räven

  SvaraRadera
 3. 77W eller 116W halogen, läste du inte att jag är snål. Lampan är av den modellen som tänds i början av oktober och släck i april.
  Lyktan är inte tänkt att ha kupa på denna modell, även om det vore så så gick den hållaren som är original i många bitar, missödet som inte orkades kommenteras.

  SvaraRadera