fredag 11 oktober 2013

Ritmo


Fiaten ägs av en av Spinnin Wheels kunder som var här igår. Det underliga med denna är att den är rostfri och vid vidare efterfrågningar visade det sig att den hade stått oanvänd sedan 1988. Ägaren av denna hade köpt en närmast bortglömd bilhall från en bilnasare med sammanlagt 22 kärror, den som hade stått längst hade hamnat där 1977 och den som senast ankom 1991. Bilfirmeägaren var en principfast man som vägrade sälja bilar för mindre än han bytt in dem för och som du säkert förstår så fylldes lagret sakta men säkert på. Samma ägare tappade sen intresset för sin bilfirma pga andra affärer innan allt såldes bort 20 år senare. Det var kanske inte tidernas fynd men måste varit en skön känsla att komma in i den hallen och tänka att allt detta är nu mitt.
Imorgon kommer en säkert lika skön känsla infinna sig i Säter då min hittintills ostartade Agriette startar för första gången på Nämnsbo festival of idle. Åk dit eller var fyrkantig.

5 kommentarer:

 1. Festival of nonconformity?

  En tillställning som definierar idioten bortom nörden! Inget för den vanliga motoridioten utan för de som kräver egen ingång till Säteranstalten?

  SvaraRadera
 2. Men snälla Grogg när fan ska Du bli rolig. Du kan inte leva ett liv genom att tokförklara alla utanför värmdö.

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte att det var negativt menat i detta fall utan mer som en komplimang för de extra nördiga. Värmdö är nog även fel kommun, Tyresö tror jag är rätt.

  SvaraRadera
 4. Men Ritmon då? Bara jag som bryr mig i den? Hade just en silvrig sån där en gång, att jag köpte den för 75 spänn av min far som köpt den för 72,50 av min bror vittnar om att den inte riktigt var i samma skick...

  SvaraRadera
 5. Det är få som har gjort en bra affär på en Ritmo, din far är ett undantag.
  Min granne på gatan jag växte upp hade en orange Ritmo, vi kallade honom för Lusen då framförandet av bilarna han hade var just lusaktigt. Innan det hade han en Golf typ 1 i den där fina gröna metallicen som de tidiga hade. Sen skaffa han en Mazda 323, undrar varför det stutade så fel.

  SvaraRadera