torsdag 24 oktober 2013

Veckans dekal

Allt var bättre förr, exempelvis så kördes det VM i Formel 1 och Road Racing på mossen i Anderstorp. Just året 1976 var kampen mellan Hunt och Lauda så hård så att Lauda till slut plockade bort öronen i sin jakt på bättre vikt effektförhållande, Hunt däremot såg till att tömma sig rejält innan varje race, det visade sig vara en vinnande taktik. Det går förövrigt en film på biograferna just nu som handlar om denna kamp, ska nog gå och kika på den tids nog.
Nästa år så kanske det inte blir tävlingar alls i Anderstorp då Gislaveds kommun har polisanmält banan för att den bullrar för mycket, bra jobbat smålänningar.

2 kommentarer:

  1. Den där har jag någonstans hemma, min salige far jobbade på JP Reklam som på den tiden var dom som tryckte dekaler och posters till det mesta inom Svensk motorsport, jag har ett flertal Hot Rod Show affischer från 70-talet och dekaler liggandes därhemma...

    DP says: Det var tider det...

    SvaraRadera
  2. Är det inte vi som tillsammans bestämmer om de tiderna ska komma tillbaka? Det är klart vi kan fortsätta knyta näven i fickan och svära lågt så ingen hör, det har ju funkat hittills - NOT. Ingen har t.ex kunnat förklara varför en fotbollsmatch får låta 110 dB men en tävlingsbil/MC ska låta max 90-100 dB. Problemet idag är att man använder dB MAX iställer för det mer rimligt dB EQV. T.o.m Svenska staten själva har börjat inse problemet vid ex. Järnvägar så en lagändring är nog på kommande.

    SvaraRadera