fredag 31 januari 2014

Stor grabb


En BMW kommer lastad...

Sätermannen är inte en Stor grabb. Stor grabb (egentligen elitförarmärket) är en hederstitel som av Svenska motorcykelförbundet (Svemo) tilldelas den som gjort sig förtjänt därav. Enkelt förklarat behöver du komma upp i 25 poäng enligt ett sinnrikt poängsystem. Ett system som bygger på att du når finfina placeringar när du i ett internationellt tävlingssammanhang är officiellt utvald representant för Sverige, eller att du når pallplats i SM. 
 Den allra första utmärkelsen gick till Varg-Olle Nygren som säkerligen förtjänade det då han med stor framgång tävlade i Speedway, Isracing, Motocross, Enduro (tillförlitlighet på den tiden) OCH TT! Som kuriosa kan nämnas bla att far o son bägge blivit stora grabbar vid tre tillfällen (Rickardsson, Westlund och Sylwan), att den enda tjej som finns på listan heter Mann (Elin) och att Rolf Gülich fick utmärkelsen först vid 89 års ålder (då han ännu hade några år kvar som aktiv)! Anmärkningsvärd må man också säga att Posa Serenius bedrift är, fortfarande 30 säsonger efter utmärkelsen till Stor grabb i allra högsta grad aktiv på ovalen.
  Däremot, när Sätermannen från en lyckad expedition hemför fräna delar från ett racerprojekt känner han sig som en av de stora grabbarna.

 Ödmjukt

5 kommentarer:

 1. Fick du med en bilfälg till ramen?

  SvaraRadera
 2. Svante: Naturligtvis är inte dessa bitar till Älgpasset, likt våra bättre hälfter är den gammal nog att glänsa i en naturlig skönhet som inte bör döljas.

  Närsynt: Fem tum var häftigt på bilar en gång i tiden,nu är det smalt på gränsen till ofränt till en hoj..

  SvaraRadera
 3. Varför inte kolla upp vilka som erövrat SVEMOs förtjänstmedalj i Guld som omväxling. Det är dom anonyma som stått i skuggan av dom glassiga förarna och gett dom de rätta förutsättningarna att bli glassiga.

  SvaraRadera
 4. Det senaste anonyma inlägget är jag rätt så säker på var det kommer ifrån.

  SvaraRadera