söndag 28 september 2014

Dra i långbänk

 En del projekt tar lite längre tid, detta är nog inne på sitt fjärde eller femte år. Bristen på backar och asfalt i Gisslarbo har även påvisat bristen på en startapparat och just en sådan skaffades det en startmotor till för ett antal år sedan. Har funderat på många olika lösningar, bensinvarianter, vinkelslipsgrunkor till och med varit inne på motorsåg vilket var en bra idé men föll på det höga varvtalet en slik har, det blev snabbt periferihastigheter på startrullen som närmade sig 150 km/h.
Slutligen så blev det logiskt nog bäst att använda just en startmotor, hörs på namnet.
 Om min dator med CAD-programmet inte hade rasat så skulle detta projekt nog redan varit klart men nu fick jag klara mig utan ritningar, testar med fria fantasier och illusioner, kommer säkert funka det med men inte lika bra som det skulle kunna blivit. Meckade om motorn för ett par veckor sedan, dess riktiga syfte är att dra igång trimmade smallblockschevor och samtidigt väga lite, hoppas och tror att det ska räcka för att slå igång en knarr, lågvikt är även bra då den säkert ska bäras hit och dit. Starthjulet är från den motor som kanske kommer tvåa efter TX750 i klassen usla motorer, Suzuki LS650 även känd som Savage vilket torde vara ett av de mer missvisande namnen genom tiderna på någon modell. Originalmonterat så är det ett remhjul till drivremmen då det ej finns vanlig kedja.

 Rören som tråcklas ihop skulle egentligen bli sängstommar till skåpbilen för bekvämare campingliv men det blir aldrig som det är tänkt.
Fortsättning följer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar