fredag 12 september 2014

Hör upp medborgare

Min fru som inte bara är vacker utan även har vett att säga ifrån tyckte att det var dags för mig att bli svensk så jag kunde rösta i riksdagsvalet. Ansökan om att bli svenne gick igenom så nu finns ett svenskt pass i min ägo.
Igår så röstade Thomas Grandell för första gången i Riksdagsvalet och det kändes bra.
Nu är detta en kommersiell blogg som inte ska vara politisk men som chefredaktör och grundare så kan jag göra ett undantag.
Min uppmaning är att du ska rösta och det på det parti som du tycker är rätt för dig. Här kommer en lathund vad de står för enligt mig.

Alliansen, se hur det varit de senaste åtta åren, försök och komma ihåg hur det var innan, särskilt lönebeskeden. Kanske har slut på nya idéer, skolpolitiken har gått så där. Starkt kort, Borg.

Socialdemokraterna, räkna från och med nu hur många gånger Lövén svarar på alla frågor med att han ska få fram en "bred överenskommelse" och fundera på om det finns några som vill förhandla på hans villkor. Vill tvinga in 130 000 unga i vården, har de frågat dessa om de vill arbeta där och framförallt har de frågat de som arbetar där om de vill ha 130 000 intvingade troligen oengagerade facebookande unga på sitt kneg som de ska utbilda. Vad ska de få i lön under de 12 månader som detta ska pågå, gissa vem som betalar.
Starkt kort, tradition.

Vänsterpartiet, Sovjet var ett bra experiment, synd att det drabbade världens största land.
Starkt kort, de som inte bidrar men ändå röstar.

Miljöpartiet, tanken är god men förståelsen är liten, som boende på landsbygden är detta det parti som troligen skulle försämra min situation mest av alla alternativ.
Starka kort, partinamnet, bra språkrör, de som bor inom tullarna.

FI, även här är tanken god och nödvändig, har ej någon större koll på detta parti.
Starkt kort, Gudrun

SD, känner många som röstar på detta parti, de är alla män i min ålder. Har fått acceptera detta då de är goda vänner men håller inte med deras åsikter.
Starka kort, vita kränkta män i min ålder.

12 kommentarer:

 1. Som sagt var, fortsätt med motorcyklar som Du är duktig på.

  SvaraRadera
 2. Du menar att jag inte ska rösta.

  SvaraRadera
 3. Ditt inlägg handlade ju inte om huruvida man ska rösta eller inte utan bara att man okritiskt ska sitta med armarna i kors och rösta på det som varit. Jag tror oavsett politisk inriktning att samhället mår bättre bättre av att skakas om då och då. Enligt bedömare så är ju M och S dom partier som står närmast varandra vilket inte innebär några större förändringar i framtida politik.

  SvaraRadera
 4. Thomas.
  Välkommen!
  Å Sveriges vägnar är jag glad för det nya tillskott i medborgarkåren som du utgör. - Alla gillar en vinnare. ;)
  Din politiska analys hedrar dig, även om jag inte upplever saken på samma sätt.
  Att du röstat samt uppmanat till röstning är föredömligt.
  Tack.

  SvaraRadera
 5. Tack Lester, jag läser på din sida veckovis och vet att vi inte har samma uppfattning om saker och ting. Vi verkar däremot dela åsikten att alla har rätt till sin uppfattning och även bör lägga sin röst på det alternativ som känns närmast.

  Lazon, om du tycker att Moderater och sossar har lika åsikter så gissar jag att du skulle lika gärna kunna rösta blått som rött. Jag själv däremot tycker att det är milsvida skillnader och skulle ha väldigt svårt att rösta på ett parti som aldrig ger ett klart besked innan de säkert sitter vid makten.
  Att jag sen skulle vara okritisk stämmer inte, jag är mycket kritisk till den regeringsbildning som vi med stor sannolikhet kommer leva med de närmaste 4 åren.

  SvaraRadera
 6. Röstar man inte så har man ingen rätt att gnälla efteråt..
  /bop

  SvaraRadera
 7. Thomas kanske därför Du nämner alliansen som ETT enda parti som ej må kritiseras medans Du gör ett försök att särskåda alla de övriga partierna var för sig.

  SvaraRadera
 8. Jag upplever inte Alliansen som att de fyra partierna har så stor skillnad, mer som att de har delat upp områdena sinsemellan. De är ju överlag ense om det mesta, i alla fall utåt och har så varit i åtta år.
  Därför tycker jag att de kan dras över en kam.
  Då jag även är ganska positiv till detta gäng så kändes det mer rättvist att hålla utlägget kort gällande Alliansen.
  Nämner dock att skolan verkar gå åt fel håll, Alliansen skyller på att de fick ta över kaoset från Perssonadministrationen vilket kanske stämmer men det är ändå inte någon ursäkt för att de inte kunnat vända trenden på åtta år. Kurvan pekar konstant neråt jämfört med andra länder och har så gjort sen nittiotalet.

  SvaraRadera
 9. Jag hamnade på förlorarsidan, får gratulera er andra som inte trodde på avigsidan av valresultatet.

  SvaraRadera
 10. http://www.expressen.se/nyheter/val2014/sa-rostade-dina-grannar/?node=d19830423&mode=address&disp=percent&lang=sv&type=nation

  SvaraRadera
 11. Thomas.
  Du hamnade inte på någon förlorarsida. - Som motståndare till socialism är man alltid en vinnare!

  Tyvärr drabbas även motståndarna till socialism i nuläget också av att kronan faller och utländska investerare i Sverige drar öronen åt sig.
  Att sossarna lurat in sina väljare i ett samarbete med kommunister kommer förhoppningsvis inte landa i god jord hos folkhemssossarna.
  Att trygga basindustrins energibehov tillsammans med De Gröna Khmererna blir sannolikt också ett problem...

  Eftersom jag inte gillar eller kan nåt om idrott så är följande enbart en gissning, men drivmedelspriset i framtiden kanske kommer att göra det tunnsått på de idrottsevenemang runt om i Sverige ni deltar i?

  SvaraRadera
 12. Man skulle gärna varit med då Jonas och Ulla steg in på Stefans kontor för att förhandla till sig posten som bidragsministrar (det skulle bli så mycket jobb om de fick bestämma så de skulle behöva vara två) för att få ett direkt svar av den nya statsministern att de inte skulle få vara med alls.

  Löfven har talat om alliansens svaga minoritetsregering, de hade 49% av mandaten, den nya röran har 38%.

  Det blir nog bra detta.

  SvaraRadera