onsdag 24 september 2014

Trehjulingshejdare

 De som kör sidovagnscross bromsar inte som normala trehjulingsåkare genom att ta bort fötterna från tramporna i framhjulet och bryskt slita sulorna mot marken. Nisse Hedlund måste ha uppfattat att ett problem gällande hejdandet i denna parsport fanns då det har lagts mycket tid och arbete samt säkert en rejäl slant på att få fram slika skönheter som bilder visar. Då mitt intresse för sidovagnar är ringa så vets det lite om detta är prototyper eller om de fanns i produktion. Gissar på det senare då gjutformarna för magnesiumgöten nästan måste ha krävt avkastning i form av kapital.
Hedlundbromsarna är ej mina men i min ägo finns del tre stycken EML (tror jag) bromsok någonstans som handlades på en marknad en gång bara för att de fanns. Varför kan inte sidovagnsfolket använda vanliga sorters bromsar exempelvis från Lockheed eller Brembo som alla andra mindre konstiga motorsportsutövare gör?
På tal om ringa intresse så gissar jag att det skulle sjunka till noll om det var min uppgift att stå i holken.

2 kommentarer:

  1. Jag har såväl Brembo som Lockheed på min sivagn men tyvärr fel färg så den står fortfarande still. Verkar inte som man vill ha fler deltagare i sivagn.

    SvaraRadera
  2. Du har protesterat längen nog nu! Bit i det sura äpplet och måla den grön. I stället för "Miss Piggy" kan du kalla den för "The Green Lantern" / Gröna Lanternan, "The Green Hornet" / Gröngölingen, "The Incredible Hulk" / Hulken. Alltså ifall du vill namnge den efter någon seriekaraktär.

    SvaraRadera