tisdag 4 oktober 2016

Csepel


Om jag inte är fel informerad så är Baronen, Kungen o Gladen på besök i de trakter där herrarna på bilden en gång stod och grunnade på hur de kunde göra sina cyklar ännu bättre. Nu visade det sig att Csepel 250cc av 1956 års modell var alldeles tillräckligt bra. På det första racingförsöket någonsin gav de sig på 24 timmars Bol d´Or. Och vann! Så kan det gå när det rör sig om kvalitetsprodukter från Öst.
 Nå, så var är då herrarna? Csepel, även marknadsförd som Pannonia kommer från? Inget annat än rätten att malla sig en liten stund vinner man.
 En nästintill genant brist i mitt privata Bibliotek uppenbarade sig när det källforskades inför detta inlägg, blott en enda av mina skrifter behandlar racingcyklar från detta rike!

 Ödmjukt


4 kommentarer:

 1. På Budapest Transport Museum finns även andra nationens MC fabikat representerade, t.ex Meray-JAP. De flesta är dock av äldre tillverkning än den bloggade. Den enda MC jag kommer ihåg från museet som var av nyare modell var den Yamaha som framförts av János Drapál.

  Som bonus kan nämnas att Cspel även tillverkade en modell år amerikanerna under namnet White

  SvaraRadera
 2. skulle de inte på marknad i Tyskland?

  SvaraRadera
 3. Det har väl inte helt klart talats om att de kommer från Ungern? / Bertil

  SvaraRadera
 4. Ungern sägs vara målet för resan. Å när man far Ungern tur o retur kan man slinga in på en Tysk marknad liksom lite längs vägen.

  SvaraRadera