måndag 2 december 2013

104 000 åskådare

Hittade bilder från Valencia, banan som är 4 km lång är inte så utrymmeskrävande. Kompakt förpackad på liten yta, kanske inte större än Sviesta egentligen. Läktaren var däremot större, vilket inte är så svårt gällande Linköpings motorbana, ni som varit där vet varför. När vågen började där vi satt så pågick samma våg i flera minuter innan den gått varvet runt.
Kurvan på bilden ovan tog Espargaro i Moto2 med rejält ställ, sen bromsade han och stället fortsatte, fränt. Sen blev det för fränt då han vurpade en fortsatte ändå till allas spanjorers glädje, kvittade egentligen då han redan var världsmästare.
Är det någon som vet vilket sportevenemang som drar mest betande åskådare i Europa, dela gärna den kunskapen i så fall. Tour de France eller Girot drar säkert mer men det räcker väl med att de trampar genom Lyon eller liknande stad för att få mest åskådare så de räknas inte.

3 kommentarer:

 1. Camp Nou tar väl straxt under 100000 och då på en mycket mindre yta. F1 brukar kunna dra bra mycket folk och Le Mans 24h drar väl uppemot en 200000. Det är väl per dag du är ute efter eller är det per event?

  SvaraRadera
 2. Vad är Camp nou

  Per dag tänkte jag, alla tre dagar drog Valencia långt över tvåhundra tusen personer.

  SvaraRadera
 3. Camp Nou är en fotbollsstadion i Barcelona. Jag blev dittvingad på en guidad visning, en gång.

  SvaraRadera