lördag 14 december 2013

Tar upp handsken


Alltid rätt tid för ett NGK

 Naturligtvis var tanken från ”The original blogger” att Championskrytet skulle ligga där som en kastad handske framför Sätermannens fötter. Som den mogne man (nja...) Sätermannen är borde han låta detta passera obemärkt, men dels vill vi inte missunna bloggläsarna en liten ”beef” o dels är det ju så lätt att slakta slikt struntprat.
 Till exempel så kommer sig inte namnet Champion ur betydelsen mästare/vinnare, det var helt enkelt namnet på den franske cyklist som startade fabriken... Cyklister har som bekant det högsta anseendet när det gäller konstruerandet av racingprylar, likväl som fransmän överlag alltid ansetts tekniskt överlägsna, å fabriker i U.S.A gör alltid de tekniskt mest raffinerade produkterna (hihi).

K.L.G satt i allt som gick fort på den tiden allt var bättre. Racinghojar, racingbilar, flygplan o de flesta farkoster för Land speed records. Så startades också denna stiftfabrik av en kille som vunnit lopp på Ön (visserligen billopp, men ändå) och senare också innehade rekordet på Brooklands.

Bosch hette Robert i förnamn, det är allmänt bekant, att han var den förste att utrusta en förbränningsmotor med en fungerande magnet, och också den förste att presentera ett kommersiellt gångbart tändstift är kanske inte lika känt. Tyskarnas kvalitets o precisionsrykte bör däremot vara känt.

NGK kommer från Japan, vad man än tycker om saken så är japanerna sedan länge världsledande på tekniska prylar. Att de tillverkar fler stift än någon annan behöver egentligen inte betyda nått, men en liten fingervisning är det kanske.


 Ödmjukt

1 kommentar:


  1. Reklam med glada tändstift på ger lite Preemvarning, kolla gärna på tidigare inlägg från 17e oktober för att se hur reklamklockor ska se ut.

    http://nonshine.blogspot.se/2013/10/champion.html

    SvaraRadera