måndag 23 mars 2015

En fullödig rapport


Som fotograf åt Nonshine får man inte de förnämsta presspassen...

 Ett glatt gäng, innehållande bla ett knippe gamla isåkare och inte mindre än tre tidigare SM-finalister, samlades vid Hedemoras Isgarage för gemensam avfärd mot Studan. 


Undertecknad som normalt är ordningen och sanset själv blev djupt insyltad i bedrivandet av hazardspel om penniningar, även bookmaker ingår alltså numer i CV:t. Enligt bussens samlade expertis hade Posa ca 65% chans till sin 23:e SM seger.


Strax var vi framme, fler än oss hade med förhoppning om en fin dag rest hit. Typ 2020 stycken noga räknat.


En tjuvkik in i depån visade att förberedelserna var i gång.


Vädret hann visserligen variera under dagen, men till att börja med var det lika strålande som publikens förväntningar.


Dagens första heat drog igång, Ove Ledstöm tangerade det banrekord (55,2 s) han sedan tidigare innehar, inte tokigt med tanke på att gossen är 17 år och det körts VM med de snabbaste ryssarna på samma bana... I det andra heatet rullade dagens ålderman, nej inte Posa, 71 årige Conny Fastesson ut tillsammans med den kille många satsat sina pengar på, Daniel Hendersson.


Lite teknikstrul löstes med handlingskraftigt folk och ett par pappbitar. Man kan ta Isracingen ur glesbygden, men inte glesbygden ur Isracingen.


Tävlingen tuffade på med sevärda race, ivriga ungdomar, en sån ovanlighet som att Posa gick på öronen, en initierad (före detta aktiv) speaker som hade en löpande "isracing for dummies" utbildning för den korkade massan, ett kortvarigt snöväder, en årsdebutant som tog en heatseger, entusiastiska satsningar på en nivå som bara förekommer i en final samt vurpor i den mängd som bara förekommer i en final. Protokollmässigt såg det ut så här, Nonshines utsände förde för första gången protokoll, vad gör vi inte för er?


Väl framme vid "Sista chansen" som B-finalen kallades visade det sig att Nationalskatten Serenius trots sin vurpa tagit sig dit. Naturligtvis, hur skulle en kille med 22 (Tjugotvå!!) SM titlar kunna åka ut redan under kvalet?  Med sig till heatet där det skulle göras upp om fjärde och sista finalplatsen hade P-O serenius också Robert "King Kong" Hendersson, P-A Lindström och Jimmy Olsén. King Kong blev den lycklige. Efter en säsongs träningar, skruvningar, laddningar o race kunde man alltså koka ner det till denna uppställning:


Daniel Hendersson, Stefan Svensson, Robert Hendersson och Ove Ledström, redo att göra upp om 2015 års mästerskap. Första starten innehöll så mycket vilja att det fick lov att bli ett andra försök. Där visade Svensson inte bara att gammal är äldst utan också att VM matchningen han fått (VM 7:a) gjorde skillnad mot de andra gossarnas träningsmöjligheter, en värdig segrare. Andra plats till Daniel Hendersson och Ove ordnade sina blott 17 år till trots sin andra tredjeplats i SM.

Av anledning som är vagt oklar hamnade den 17 årige gossens blomkvast hos den 16 åriga tös som inte bara i ett nyligt inlägg kallats svensk isracings framtid utan dessutom var en av vår buss glada passagerare OCH därtill delad segrare i hazardspelet.


En seger som hon delade med en annan av sällskapets snyggingar, vännen Picken.


 Ödmjukt

2 kommentarer:

  1. Rubriken stämmer till 100% 1

    SvaraRadera
  2. Det var en fin rapport, nästan som att vara där själv fast antagligen roligare.

    SvaraRadera