måndag 2 mars 2015

Renold vs Biltema

När Honda XL250 racern kom tillbaka till mig var det en såndäringa guldig kedja monterad. Hade mina aningar om var den var inhandlad och Biltema var rätt aning.
Jag har ett mindre lager med Renolds racingkedja och monterade dit en sån idag på cykeln. Det blev en ganska rejäl bantning på vikten då Feltemas kätting viktade in på 1735 gram och den engelska motsvarigheten 1240 gram, nästintill ett halvt kilo bara sådär, en halv procent av totalvikten skalades bort. Detta var den sista av de tre enkla viktminskningarna som utlovades lärdom om tidigare i vinter. För dig som är glömsk eller ny var det förutom kedjan slangarna i däcken och vajrar. Plockade över ett kilo på dessa tre punkter, alltså mer än vad det skulle blivit om alla skruvar bytts ut mot titandito.
Som info så går det att få fram EK kedja som väger nästan lika lite som den använda från Renold, skiljer ca 80 gram på hundra länkar. Den som används på min tunga effektstinna Peckett and McNab hamnar skulle väga 1550 gram om den hade lika många länkar som den som har jämförts med här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar