tisdag 31 mars 2015

Minnen

Volvon på bilden är till salu på Blocket och är lite speciell för mig. Byggde den 1994 ihop med vännerna Micke och Nicke i ABB Stals Slottsklubbs lokaler. Vill minnas att vi slet hårt i tre fyra veckor innan den blev klar för besiktning, det fanns en byggbeskrivning i Bilsport med ritningar och hållfasthetsberäkningar som gick att använda som facit. Jag traskade iväg till biblioteket för att finna tidningen som jag hade hört ryktas om och fann den, internet kanske fanns på den tiden men inte i Finspång, köpte sen byns fulaste 142a för 1000kr inklusive slotmags så vi kunde börja snida.
Sommaren 1994 är även känd som VM-sommaren och för att vädret var överdrivet bra hela tiden, minns själv att det regnade konstant under byggnationen och idén att bygga cab kändes sådär, särskilt utan sufflet. Den dagen som den registreringsbesiktades började solen skina, två månader senare slutade den med det. Det var en bra sommar och en rolig tid, båthögtalarna som var monterade i hatthyllan i plåt lät otroligt mycket ihop med min bärbara Sony Discman och Mickes halvmeterlånga slutsteg, Black Betty var bästa låten då som nu.
3000 kr kostar den idag och den kostade nog inte så mycket mer då färdigbyggd, färgen är fortfarande samma lack som Nicke la och vill minnas att kombon var enligt mig ful då men vi hade inte vit eller gul färg till hela bilen, de slattar vi hade fått räckte bara till halva. Bråkade mycket om att den borde vara gul uppe och vit nere men blev nedröstad.
Se länk http://www.blocket.se/orebro/Volvo_cab__74_59572707.htm?ca=11&w=3

2 kommentarer:

  1. Jisses! Byggde också en vit Volvo cabbe tillsammans med två vänner. Antagligen sommaren -87 det här utspelade sig, en -67:a var det iallafall för vi fick redan då en del ovett för att vi "fördärvade" en tidig 140... Tre-fyra veckors hårt arbete o lite pyssel med en registreringsbesiktning var det mycket riktigt. Om jag minns rätt böts senare min del bort mot en fulltankad Datsun 160J SSS. En Datsun som nästkommande vårs första fina dag yxcabbades och blev en riktig brudmagnet. Men det är, som man säger, en annan historia...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera