onsdag 12 december 2012

Cagiva C594

 Efter 3-4 tävlingar 1994 ledde John Kocinski 500 VM på denna cykel, just då var det den snabbaste knarren i världen, vid årets slut hade ett totalbrons bärgats. Det finns två stycken cyklar som denna i världen, den ena har Cagiva och den andra är den på bilderna.
 Det finns många som tycker att detta är det vackraste som någonsin har byggts och min åsikt är att de som lever med den tron inte har helt fel. Vet ej någon cykel från perioden som ser bättre ut, designen är inte slätstruken som hos japanerna, den sticker ut med sin lite för långa bakdel, kolfiberram, färg och kåpans fantastiska form. Är lite skeptisk till att du kan hitta en snyggare hoj tillverkad de senaste 30 åren men tryck gärna ner de orden i halsen på mig med bevis av rang.
Blev lite paff då det stod en slik maskin framför ögonen, har stått och dreglat över en Britten vid ett annat tillfälle men i en sån är ju ungefär lika vanlig som en Honda CB350 i jämförelse.

2 kommentarer:

  1. J2, betyder det att det var hans andrahoj...

    SvaraRadera
  2. J2 betyder nog att det var en av Johns två hojar. Vilken som var bäst visste nog bara han men de var troligen tillverkade med samma specifikationer.

    SvaraRadera