söndag 16 december 2012

Resan del två

 Tidigare nämndes att väntan i Sirmione var lång, passade därför på att klippa mig vilket renderade i en nota på 17 euro. Se på bilden hur det blev, inte bara dryg utan även stilig. Förövrigt så är nog detta det närmaste en fashionistablogg som Nonshine har varit hittills. Bilden skulle egentligen visa silhuetten av bergen i bakgrunden men tjänstesamsungen klarade inte direkt av den uppgiften utan fokuserade på vad den uppfattade som relevant.
Far har en ungersk vän som bor i Sopron och då det endast blev en omväg på 650 km så beslöt vi oss för att det skulle vara en bra grej. Vägen mellan Österrike och Udine i Italien genom Alperna är den finaste vägen som jag har upplevt. Mesta tiden körs det på broar eller genom tunnlar, vädret var bra och massor att se på allt detta på en nästan trafikfri dubbelfilig motorväg. Exempelvis fanns det ödestäder som verkade oerhört spännande men tiden fanns ej för utforskning, en annan gång kanske.
Peter i Sopron kom vi fram till på kvällen och besökte hans firma Motomania som handlar med gamla knarrar, efter att ha inspekterat premisserna så blev vi bjudna på pensionat och kvällsmiddag med lokal öl och därtill lika lokalt fläsk. Omvägen var en bra idé.
Här är lite bilder av Motomania sortiment, se även på www.motomaniastore.com
Royal Enfield 1000cc

AJS 500cc ca 1937

BSA ca 1928 ca 1000cc


Universal och Zündapp

Nytillverkade verktygsväskor, lyktor, förgasare mm mm

 
Skärmar, sadlar, transskydd

Ariel Square Four 500cc 1930, endast ett år tillverkad med den storleken

Rudge, BMW, Norton, mm mm

2 kommentarer:

 1. Kanske du menar http://www.motomania.at/

  För övrigt och ju Samsung Koreanskt och därfö, per definition, inget att lita på.

  Undrar vilken modell du har för av de Samsung mina mina kolleger har så fungerar den ena inte i Finland och en annan stänger av sig i Finspång och ryktesvis fungerar en tredje inte ifall det är minusgrader.

  SvaraRadera
 2. Det är inget fel på Samsungen, prioriteringen blev på husse istället för de långtifrånvarande bergen. Faktiskt en bra kamera för fotografering av motorcykeldelar och bloggbilder. Modell ST61 ca 1000kr, den första höll i ca ett halvår vilket är bra i min värld, får säkert en ny på garanti. Köpte som tur var 2 st när jag ändå var i kamerabutiken. Bra batteritid med, rekommenderas.
  Webadressen är fixad.

  SvaraRadera