lördag 13 april 2013

Köpingmarknaden

Det fanns kanske femtio säljare på marknaden i Köping idag, 47 av dem var inomhus, Lasse och jag var ute i regnet. Vädret var kasst, köparna ovilliga men lite blev sålt ändå så det ändå var mödan värt att stå i regnet i 5-6 timmar. Gjorde inte själv några fynd förutom ett Briotåg till Paulas slitna träleksakersamling, ett lok och ett par vagnar ger ett halvmeters ekipage.
Lasse fyndade ett racerchassi till vad jag tror en Suzuki T500, ram och plast ingick. Ramverket var featherbedinspirerat och i högsta grad hemgjort men trots allt äkta racerbitar, gissar på ca 1970-74 som ursprungsår.
Träffade utöver det idel bekanta som man pratar med och även såna som man känner igen från andra gånger som det har ägnats åt naseri på liknande tillställningar. Det finns ett par moppegubbar från södra Stockholmsområdet som alltid frågar samma sak och alltid ger skambud så även idag, konstigt nog så handlar de aldrig något av någon men alla marknader verkar besökas, är väl något socialt fenomen.

5 kommentarer:

 1. Jag känner till den typen av människor. Själv är jag av uppfattningen att en hobby skall kosta en del flis. Då värdesätter man den mer.

  SvaraRadera
 2. Ååhhh, bätterfolk som betalar multum och säljer gratis! Antingen skitsnack eller så uppfattar dom sig verkligen sig själva på detta vis!

  SvaraRadera
 3. Om man undrar varför det prutas på en Sachscylinder med stora flänsar och i bra skick som är prissatt till 60kr så kanske man hör till bätterfolk.

  SvaraRadera
 4. Till anonym. Vadå sälja?? Jag köper endast.

  SvaraRadera
 5. Bätterfolk, kan nog vara en finlandsvensk anonym beklagare på denna webbens avigsida som har besökt oss.

  SvaraRadera