söndag 7 april 2013

Skönheten i skrot

Doris hade tråkigt och undrade om vi inte skulle fara och leta efter den däringa T-Forden i Bysala som det ryktats om. Vi packade således in oss i Fiaten och riktade dess mäktiga grill norrut. Efter trevligt samkväm med lokalbefolkningen med obligatorisk fika så for vi ut i obebyggda trakter. I Berga By som består av tre hus fick vi vidare färdbeskrivning och spänningen ökade, Dodge eller Chrysler var gissningen på märke i Berga By. Slutligen vi ett litet hus vid skogens slut skymtades härligheten och den kraftigt förfallna byggnaden bredvid. T-Ford var det inte så mycket vets det, inte folka heller, du kanske vet att identifiera modell via bilderna, var inte blyg  så fall.
Vad skymtar bakom husets knut
 
Elefantmödis eller pegamoid, vad nu det är har den var utrustad med
Lycka är att hitta en en skatt

Stjärnan ledde oss till platsen likt de tre vise männen styrdes mot Betlehem

I Berga By far man med svenska kvalitetsprodukter, kommer nog återkomma om päronhalvorna i Kolsva inom sinom tid då det är en vanlig kareta i samhället.
Sätermannen har lovat att även han ska ut och leta i skogen med sin specialhund, bilder kommer säkerligen på denna webbens avkrok snart, eller så har jag missuppfattat något.

2 kommentarer:

 1. Vackert så det förslår.
  Skönheten i skrot är ofta underskattad.
  Den 2a Tomas

  SvaraRadera
 2. Ingen aning egentligen men drar väl till med:

  Ca 1935/36 Graham Crusader

  SvaraRadera