lördag 2 november 2013

Formula yksi

 Tre känns igen av mig men grabben med världens fränaste hjälm genom tiderna undrar jag vem det är.
 Har alltid önskat mig en Bellhjälm då massor av hjältar har haft deras krukor på knoppen, om den sen var av ovan modell så skulle man nog få hybris och tro att man tillhör hjälteskaran.
 Förr var hjälmarnas design helt klart överlägsen, tror att bilåkarna faktiskt fortfarande har en bra stil på dem men roadracingpiloternas är allt som oftast svinfula. Freddie Spencer, Randy Mamola, Agostini, Länsivouri, Read är exempel på bättreförrvarianter. Nämn en snygg bland dagens fartfantomer.

5 kommentarer:

 1. Bell XF-GP!
  En hjälm så fruktansvärt hård att vuxna män inte sällan tar till lipen vid en direkt konfrontation.

  Enastående.

  SvaraRadera
 2. Eftersom Lester var så morgonpigg så svarar jag bara Jacky Ickx

  SvaraRadera
 3. Kollade Ebay angående tvåhålsBell, de går för ca 2-3000 dollar styck i ok skick. Priset är högt för den som ska vila på toppen.
  Idag såldes en som var signerad av Mario Andretti för massor med deg, se länk. http://www.ebay.com/itm/RARE-Vintage-1970s-BELL-STAR-XF-GP-INDY-500-Autographed-by-Mario-Andretti-/310780585987?pt=Apparel_Merchandise&hash=item485bf76803&vxp=mtr#ht_170wt_704

  SvaraRadera
 4. Som erkänd hjälfmetishist så har jag en 2-håls Bell och dessutom en 70-tals dragracing Bell med glugg smalare än ett brevinkast (smalare än James Hunt's på bilden). Vill man ha en kopia på gamla Bell Star idag så gör Bell en bra men jag tycker nog att DMD's Rocky stämmer bäst med orginalet, Biltwell har även dom en Star kopia på G. Största skillnaden mellan gårdagens och dagens hjälmar är vikten, Bell 2-hålaren väger som 2 st UFO H1...

  DP says: Just nu står det 76st på hyllan på Mosta Hill...

  SvaraRadera
 5. Du kanske kan köra ett hjälmtema på din sida, verkar inte hända så mycket där. Nu ska jag söka på internet efter DMD Rocky.

  SvaraRadera