fredag 29 november 2013

Vilken vill du ha ?

Den här annonsen har förundrat mig en stund, Citroen försöker sälja sina nya tråkbilar med draghjälp av sitt arv som spjutspets inom det mesta som gäller bilar ( kanske inte motorer). Om man lämnar in sin CX från 1973 i toppskick så pröjsar cittranasaren tjugo papp för den så kan du fara iväg i en språjtans C3-C5.
Notera att den bilden på den halva CXen är större och helt klart mer framträdande än de tre nya modellerna tillsammans, kan inte vara lätt att vara reklamare för bilar då nästan alla ser lika ut oavsett märke. Då är det tur att allt var bättre förr och nästan inget kom i närheten av denna gällande design.
Just CX dök upp i en barnbok om bilar som jag tjuvläste i bokhandeln för ett par år sedan, den var ett exempel på en gammal bil, den moderna bilen var en nyare bil av valfri sort. Måste vara svårt att förklara för barnen att Blixt Gordons tjänstebil skulle vara den från förr.

4 kommentarer:

 1. Inte behöver du förklara nått om Blixt Gordon för barnen! Blixt Gordon är ju också från förr och därmed helt obekant för dagens barn. Annars är just Blixt ett av de främsta exemplen på att allt var bättre förr, den framtid Gordon utspelades i är betydligt roligare än den framtid vi nu faktiskt har.
  För övrigt var min morfar, bland mycket annat, nasare i Citroën så när min uppväxt inte utspelade sig bak i en Peugeot var det ibland fram i en CX. Se så bra det blev!

  SvaraRadera
 2. I Blixt framtid fanns Ming som onding, känns som han var lättare och tas med än dagens världsförsämrare. Även det onda var bättre i framtiden förr.

  Är förövrigt imponerad över att du har fått dit prickarna på e, nörd...

  SvaraRadera
 3. Ja och att den onde Ming var Svensk!

  Tänka sig att Max von Sydow var, eller åtminstone såg gammal ut redan i filmen han spelade i, förr i världen på 1980.

  SvaraRadera
 4. Förresten, ifall man ändå tänkt skaffa sig en Citroen så är väl det första man då gör att köpa en Citroen på blocket för en 1000-lapp för att byta in. Då lär säljaren nog gå ner ännu mera i pris på den nya för att slippa byta in en gamma skrotbil.

  SvaraRadera