söndag 24 november 2013

Västeråsmarknaden

Förhoppningarna då man åker till inomhusmarknader brukar ej vara höga och tyvärr  så brukar det vara så att det visar sig att det är vist att inte hoppas för mycket.
 Gjorde ändock ett fynd i form av ca 30 st Classic Racer tidningar från 80-talet i bra skick för 100kr, hade kunnat slanta femdubbelt för dessa.
 Utöver tröjor, korvar, godis, poslinspottor och modellbilar det var det mest nya mopeddelar till gamla svenska/svensksålda mopeder. För ett par år sedan fanns det 2-3 stycken som sålde slika varor, nu kändes det som att det var tio stånd, begagnade delar var det sämre med.
 Mopparna på bilderna är ej svenska även om säljaren vill sälja dem i Sverige. Racermopparna vet jag ej vad de var syftade för men en viss charm hade de. Gröngula Guazzonin hade fräck färgsättning och fräsig frambroms, Motomracern river knappast i som en björn när trean slås i en men vem vet, båda hade förövrigt hastighetsmätare.
Moto Morinin är en 125cc, fanns svenska papper på den och skulle nog vara en bra början på en romans med Italien och dess motorcykelindustri, fanns än en Corsarino hos annan nasare, de är extrafina, vågade inte fråga om pris. Om den hade kostat under 10 000 hade jag blivit ännu fattigare.
Garelli är klassiskt märke, gjorde mycket fina racers på tjugotalet och åttiotalet, åren emellan kanske de vilade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar