måndag 25 november 2013

Motorballt


Nutida match, spanska GASGAS o skydd över de fjolliga skivbromsarna...

 Väntade, förgäves, under den ”spanska veckan” på ett inslag om Motoball. I Spanien har vi nämligen den ende serietillverkaren av cyklar för denna sport. (Kanske, förmodligen knåpar något derivat av Vostok fabriken fortfarande på där bortom det som tidigare kallades Järnridån) Källor anger att denna heterovariant av fotboll startade lite försiktigt straxt efter det första stora kriget, för att idag vara populärt i Holland, Tyskland och Frankrike, dessutom riktigt stort i många av de stater som förr var delar av Ryssland. Verkar onekligen lite ballt, känner vi någon med många skrotiga cyklar och stora ägor så vi kan inbjudas till en provmatch?

På den svartvita tiden, dubbla växelspakar som enda lyx.

Ödmjukt

2 kommentarer:

  1. Denna ädla sport finns med som officiell gren i UEM kalendern. Alltså som en EM gren kan kanske vara nåt för oss som saknar såväl hoj som bolltalang men har talang för det bisarra.
    Tomas den 2e

    SvaraRadera
  2. Gissar att du syftar på mig med skrotiga maskiner och ägor. Jag har två DBS damautomater, du har lika fast Puchar, boll finns ej i Kolsva dock men i Dalarna hålls det på med slika fjollsporter så där borde det gå att uppbringa. Tror att detta är en sport som man kan börja utöva på moppe innan Husan med finndubb och storpuck tas fram till sjöisrinken.

    SvaraRadera