fredag 21 mars 2014

Knas, eller inte

Efter att ha dragit ihop Kawasakimotorn så det kunde det ses om alla växlar gick i som de skulle så kändes det som problem hade uppstått. Ettan gick fint i och neutralläget lika så, när vidare växlar skulle testas var det stopp, tvärstopp. Kliade mig i skägget som just nu inte finns, försökte igen utan framgång med båda växlarna och skägget men inget hjälpte, funderade på att lossa de trettio skruvarna som håller ihop blocken för att se varför denna olägenhet infann sig. Timmen var sen och besvikelsen stor så jag bestämde mig för att sänggång var att föredra framför demontering med allt vad det innebär med packningsklister och rengöring av tätytor innebar. Efter en natt av problemfylld sömn så kom jag på att nyare Kawor har en gimmick som gör att tvåan ej kan läggas i om motorn ej är igång. Ringde till Räven som varit med längre än de flesta som sa att denna finess fanns redan på A1 / A7 och var lika närvarande på Z1, fick kommentaren att det är många som plockat isär dessa motorer två gånger på grund av detta. Det är alltså inte något fel på monteringen vad vi vet, fortsätter med monteringen av resten av puffran imorgon.
Borde ha vetat detta, har sålt Kawasakimotorer och fått klagomål på att växellådan är kass då endast ettan funkat och till och med haft en kund som sabbat lådan då han tyckte att det måste gå och knäckt mekanismerna med kraft. Till mitt försvar så har det gällt senare motorer.

7 kommentarer:

 1. Det där problemet hade nog Annie löst. Hon verkar ju ha lösningen för sånt hon slipper ta ansvar för.

  Den 2e Tomas

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Annie hade kanske vetat det men jag förlitar mig på Räven i detta. Annie får ta hand om landsbygden istället, Räven är från storstan så han är inte att lita på inom det området.

  Skulle man frågat Stefan skulle man kanske fått ett svar som är korrekt, men inte nu, kanske när han har bestämt sig för att ge svar någon gång efter den andra söndagen i september. Innan dess svaras det inte på några frågor.

  SvaraRadera
 4. Hur är denna blockering konstruerade?

  SvaraRadera
 5. Det är lite krångligt att förklara med ett par ord, du får kolla när du kommer hit.

  SvaraRadera