lördag 22 mars 2014

Nu vänder det Z900

 Efter nya turer till reservdelslagret så hittades fjäder till oljefiltret, filter samt en aluminiumplugg som passade bra istället för den något tunga standardpluggen. Najade detta då det ska bli en racerhoj.
Najtången såldes tidigare på Biltema men jag tror ej den finns kvar i deras sortiment, rätta mig ej om jag har fel då dessa säljs av MaxMC för en mindre penning och turligt nog så är SW återförsäljare av deras produkter. Rullen med tråd kommer från samma katalog men den kändes inte så värst billig, tror att den kostar 330kr men utslaget på de tio säsonger den kommer räcka om jag slösar så blir det ej så farligt.
När detta var gjort så kunde motorn vändas uppåt, nu börjar det krångliga. Kanske inte att sätta ihop det rätt utan att sätta ihop det rätt. Att bara slå ihop delarna är inte så svårt men att få allt att lira ordentligt är mer arbetsamt, bottendelen snurrar nu riktig lätt så den känns bra och målet blir att toppdelen även den ska vara så friktionsfri som möjligt.

3 kommentarer:

 1. Den där rullen ser ut att räcka en livstid för vanliga dödliga. Vad gäller Bilbutterix så verkar de skurit ner på MC-tillbehören, rejält. Iofs kanske man inte skall räkna najtillbehör till uteslutande MC.

  SvaraRadera
 2. Förresten, för den som inte är familjär med just denna motorkonstruktion ser det märkligt ut som att det krävs ett par oljepluggar. Kan det vara något filter inblandat också?

  SvaraRadera
 3. Oljeplugg, oljefilterbult och dräneringsplugg för oljefilter.
  Under den runda kåpan sitter filtret.

  SvaraRadera