tisdag 4 mars 2014

Stora maskiner , goda kamrater

Goda kamrater måste inte ha bra maskiner men det är en fördel om man ska lyfta fräsmaskiner. Min gode vän från Bysala har en hjullastare som visade sig vara alldeles förträfflig då min tyska fräsmaskin från 1942 skulle in i pannrummet för att göra min lika tyska svarv sällskap. Vi har tidigare försökt lyfta den med traktor men den knäade inför uppgiften så den planen fick ges upp.
 Stämningen var tät i Gisslarbo inför det stora lyftet men det gick som det skulle, bra killar har bra maskiner, vi andra får stå bredvid och avundas.
Det finns nog förövrigt bra tjejer med bra maskiner men ingen som jag känner, vet en i närheten som har 6-8 dumprar men behovet av dessa oerhört fräna maskiner brukar vara ringa. Innan jag blev stor så var det stort de få gånger som en Dumper siktades i Finspång, egentligen skulle man ha en bara för att. Om Thomas 7 år skulle veta att Thomas om många år skulle ha en egen sexhjuling så skulle nog längtan till ålderns höst varit stor, kan tyvärr inte känna samma behov av en idag så det får bero.
 Nu ska fräsen in 2 meter till men då jag inte bara är dryg utan även klipsk så placerades skrinnare under maskinen direkt så nu är det bara att hitta maskinfötter och ge den en lätt puff så ordnar sig allt. Troligen kommer det inte bli så enkelt men mitt ess i rockärmen bor här i Gisslarbo och han är en rackare på att vara en bra kamrat med bra grejor för arbeten som dessa.

1 kommentar:

  1. Storleken kan ha betydelse ibland men kamrater är alltid mera betydelsefulla .
    Runrun

    SvaraRadera