torsdag 13 mars 2014

Lennarts önskan

 Tycker att det har ganska bra med löftet om att inte behandla snickerier och slikt skitgöra som vintern har innehållit alldeles för mycket av  på denna webbens avigsida.
Då allas gode vän Lennart önskade se hur verkstaden blev så slogs ett par plåtar. Det är inte färdigt ännu men det handlar mest om hyllor, verktyg, skruvar, muttrar, förnödenheter och liknande plock och det blir knappast någonsin klart.
 Det ser ganska enormt ut på bilderna och det är inte helt och hållet ljug, strax över en ar. Dörrarna tror de flesta som sett dem har kostat massor med flis men de isolerades och kläddes för småpengar, lack och bets samt en ny spanjolett gav ett extralyxigt utseende.
 Träpanelerna på väggarna har omnämnts tidigare, nästintill plockade ur en skräpcontainer, lika behandling som portarna fixade dessa med. Anledningen till att de monterades var för att slippa putsa alla väggar, det var en bra idé men samtidigt kostade nog mer i timmar än om en putsgubbe hade anlitats. Där kan man nog säga att snålheten bedrog visheten. Rullarkivet kommer från i stort sett från samma skrotbinge.
 Fönstrena ska tas upp tids nog, de sitter i gamla storportarna som är igenlagda, tycker själv att det är stiligt med det råa teglet på sidorna.
Om du undrar var svarv och fräs är så blev de kvar i pannrummet där de ska förbli.
Slutligen så en bild på vår Doris ståendes på en stubbe som fyllde sju igår.

5 kommentarer:

 1. De vart fint de härna.
  Tomas den 2e

  SvaraRadera
 2. Kalasfin verkstad, håller med om det råa teglet, det ser mkt bra ut.
  Och stort grattis till Doris!

  /Bop

  SvaraRadera
 3. Verkligen fin verkstad,blir intresant att se bygget på bild 2 när det blir färdigt.
  Lennart i Vittinge.

  SvaraRadera
 4. Bysala forever14 mars 2014 20:06

  Hann du laga den Mäktiga Fiaten i nya verkstan eller vart det arbetsorder?

  SvaraRadera
 5. Arbetsorder blev det men inte på handbromsen, det fixades innan förnedringen. Har beställt grejor på Bysalaverkstaden idag så allt blir ok.

  SvaraRadera