tisdag 26 augusti 2014

Dilemma

Köpte på oss en CBX550 förra veckan, tanken är att den ska skrotas men knarren är egentligen riktigt fin och skulle kunna förtjäna ett annat öde. Har sedan länge funderat på just öden som en CBX kan utsättas för men inte fått ihop ett vettigt förslag. Ni kanske minns tidigare inlägg om de ringar som jag tillverkar och säljer för att göra ekerhjul med de nav som just finns på modellen på bilden. Min idé och tanke har varit att med hjälp av snygga hjul kunna få ihop ett kit så att ett fräsigt stuk skulle kunna uppbringas. Problemet är tank-sadel-bakdel kombinationen ej låter sig övertalas till fräsighet och behöver ersättas och där slutar tankeverksamheten gällande prisvärt kit. Visst kan en fin tank och puda frambringas samt en bakskärm snidas till men då måste framskärmen matchas och sen ska det rensas upp i elen som syns då sidkåporna försvinner och så blev allt krångligt. Ska nog tids nog lösa detta problem, börjar nog med vanlig lykta och hjulen. Fast mest troligt är att någon behöver en startmotor så är demonteringen startad.
För de extraintresserade kan jag berätta att mitt tunga körkort bärgades på en CBX550F.

4 kommentarer:

 1. Lite Muscle Machine stuk över det hela bara inte sadeln hade varit så dominerande.

  Snickra ihop en ny sadel. Byt till mindre baklyse. Ta bort bakskärmsläppen och Arto Nykvist greppet. Kedjeskyddet ser ut att skydda mot vad som helst.

  Kankske du, tullarn eller någon annan plastskalle skulle slöjda till ett "cuts med sadel" som inkluderar sidokåporna. Något som ersätter allt bakom tanken.

  Titta, nu har jag nästan kopierat CB1100R -80 och då behövs inte ekerhjul... men jag förmodar att du tänkt dig en äldre look!? Likt denna

  SvaraRadera
 2. Den bakdel som sitter på cykeln skulle kunna lösa många problem. Undrar om han kan göra fler, hur får man tag pån.

  SvaraRadera
 3. Här finns blogg/bygge:
  http://framotors.blogspot.no/search/label/bricolage?updated-max=2010-01-21T16:54:00%2B01:00&max-results=20&start=20&by-date=false

  Behöver kanske putsa upp italienskan lite....

  SvaraRadera
 4. Det verkar ju som om han gjor någon typ av form. Hur som helst kan nog tullarn säkert snida ihop en form med orginalkåporna som bas med någon cuts som avslut.

  Bakljusinstallationen som italienaren gjort är i mitt tycke ingen höjdare. Dessutom brukar besikningen inte gilla Lucas/Triumph bakljusen. Eller jo, det går men då får du montera ett besikningsreflex.

  SvaraRadera