onsdag 27 augusti 2014

Flygdag

 Min stora flicka Stella fyllde tio i helgen och fick en flygtur med en Cessna i i present av mor och far, det tyckte hon var sådär i söndags men efter att fått sett Gisslarbo ovanifrån så var det så kul.
Nu är ju detta en sida som handlar om annat så nu över till väsentligheter. Motorerna i planen var allahopa som synades boxrar och de hade blocken frästa i aluminium, populärt kallat billet.
 Det fanns gjutna toppar men den på bilden hade även dessa karvade ur en solid klump, undrar varför, känns som en dyr lösning.
 Även dubbeltändning vilket de inte har för att få hög effekt utan mer som en säkerhetsgrej. Jämför med tvåkretssytem på bromsar, fallerar en linje det finns det en backup.
 Under motorn fanns det en Bing av den typen som sitter på BMW R-modeller.
 Öppnades huven på en annan kärra var det inte riktigt lika fint, kopplingarna till regulatorn liknade de som jag brukar hitta på motorcyklarna vi skrotar, de av den modellen som haft 23 ägare eller fler.
Ta det som ett tips från mig, besök ditt lokala sportflygfält och fråga om du får åka med på en tur eller om du som jag har barn som behöver se världen ur ett annat perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar