tisdag 12 augusti 2014

Sveriges mest beresta avgasrör?


Veckans kvalfråga: Vad passar då dessa pipor på?

Dessa avgasrör såldes för sådär fyra-fem år sedan av Sätermannen till någon gynnare i de södra delarna av vårt land. På grund av det långa avståndet ville han ha dem skickade med Bussgods o lösa ut dem mot efterkrav. Inga problem, vid den här tiden drev en trevlig liten kvinna en trevlig liten godsfilial här i vår trevliga lilla stad. Efter någon vecka ringdes det från södra landets filial: - Kolla om du kan få den där killen o komma hit o hämta det där stora paketet som ligger ivägen här! Det kunde jag inte. Döm om min glädje när paketet kom tillbaks, kom tillbaks med krav på att jag löste ut det mot de bägge frakterna. Femhundringen för att skicka ett par avgasrör på semester är inte en investering i min smak. Efter några års karantän i friggeboden gjordes så ett nytt försök, glad gutt från västra broderlandet ville, skulle, ha dem. Kunde jag kanske ta med dem till Sviesta? Gissa om de blev hämtade? Gissa om gutten varit anträffbar sedan? Nåja, att skjutsa dem fram och tillbaka till Linköping kostade ju i alla fall inget extra...

 Ödmjukt

2 kommentarer:

  1. Piporna kommer från Pianofabriken tror jag

    Bussgods är ett säkert sätt att skicka på om man inte vill vara säker på att grejorna kommer fram. Även fräckt av dem att ta betalt för returen.
    Jag känner som det kanske märks lite agg mot just det av alla så älskade Bussgods, kan säga att om vår firma använde dem för alla transporter så skulle vi gå back.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att dom är ämnade för orgeln i Vikmanshytte kyrka.

    SvaraRadera