lördag 23 augusti 2014

Veckans dekal

 Hittade dessa klistermärken idag, märkena kommer från en man med sina åsikter klara. Rätt eller fel är inte jag man att svara på, exempelvis är kärnkraften en svår nöt att knäcka. Om jag fick välja så skulle den aldrig ha utvecklats men då skulle troligtvis inte luften ens duga till att elda kolkraftverken med idag. Å andra sidan skulle kanske mänskligheten lärt sig att leva med lite mindre energi om det funnits mindre att hämta men det är troligtvis inte så det skulle ha blivit. Troligtvis så skulle vi ha eldat upp allt ända in i kaklet.
Här kan man nog tycka att det i alla fall var en som hade en annan åsikt om vad avveckling med förnuft innebär. Med tanke på att jag knappt var könsmogen då han dog så upplevde jag aldrig det hat som fanns mot Palme särskilt inte i det ultrasocialistiska Finspång där man knappast skulle ha farit runt med denna klibba på Volvon.
Hans rättspatos gällande utrikespolitiken exempelvis gällande USAs Vietnamkrig och annat är beundransvärt även om det kanske inte alltid gagnade Sverige. Angående inrikespolitiken så fick jag och säkert även du höra att arbete inte var mycket värt, världens högsta skattetryck tog nog udden av mångas arbetslust. Astrid Lindgren satte till slut stopp för Olof och hans anhang hösten 1976 med sin saga om häxan som betalade 102 procents skatt på sina inkomster trots att just hon säkerligen inte var en stor anhängare av högern. Sträng tyckte att hon skulle hitta på sina sagor som hon brukade göra och inte ta dem ur verkligheten för det var ju osannolikt att det skulle vara så att Astrid kunde ha rätt men det hade hon.

2 kommentarer:

 1. Thomas.
  Detta inlägg gjorde min dag.
  Jag har inte känt ett sånt "ha-begär" sen jag som grabb såg Monkeyn i filmen Göta kanal.

  SvaraRadera
 2. Lester
  Jag har ett extra stenåldersmärke men Palmevarianten finns endast ett av. Maila över adress så skickar jag överloppsklibban samt en annan surpris om jag hittar den.

  SvaraRadera