onsdag 5 augusti 2015

Honda CB500 Racer

 Köpte upp lite grejor för ett par helger sedan och hämtade upp det idag. Fanns ett icke avslutat Hondaracerbygge som kommer säljas i delar då det inte finns någon rova till den vilket utlovats.
 Kåpa, tank, sadel, framskärm är nya grejor, lacken lämnar mycket att önska men helt och rent är det. Såg en CB750 i helgen med lika tank så det verkar funka på sån också. Det är troligen Tullarn som gjort dessa grejor och för 6-7 år sedan bytte han plastkvalitet eller liknande så den tål den nya bensinen. Tanken på bilden är från ungefär den tiden men jag vet inte exakt, han som byggde denna finns tyvärr inte kvar bland oss men han handlade lite delar av mig och det var för ungefär 5-6 år sedan bygget påbörjades. Om det är en tank med äldre plastkvalitet måste tanken tömmas mellan racehelgerna eller behandlas med något medel.
 Säljer även hjulen, baknavet är ett trasigt CB450 men jag har helt som kan komma med, ekrar och fälg nytt, framhjul begagnade grejor. Kanske även Konidämparna kan intressera eller nya Cliponstyren
Bilda kö...

6 kommentarer:

 1. Hade Honda sex eller sju "ränder" på sadeln på sina racers... det är frågan ;)

  SvaraRadera
 2. Hade en diskussion om just utseendet om bakdelen av den tanken, med Tullarn, för mer än 7 år sedan. Tror det var kring millenieskiftet. Då fokuserades det på CR450 och det blev således ingen sådan tank för min del..

  SvaraRadera
 3. 6 eller 7 ränder, allvarligt, det fanns väl olika beroende vem som sydde.
  Kåpan, sadeln, framhjulet, och styrena är nu sålda.

  SvaraRadera
 4. Tror du det?
  Jag påstår att Hondas fabriksracers hade lika många ränder.. annat kan det vara på replikabyggen

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera