onsdag 12 augusti 2015

Världens fulaste moped

 Ibland är det skönt att vara lite dum i huvet, korkad, oklok, irrationell, inte tänka så mycket istället för att bara gå runt och vara smart, som vanligt. Sätermannen lyckades locka mig med att världens fulaste moped kunde bytas mot en enpetare vilket fanns i min ägo. Han , alltså mannen från Säter kommer säkert skryta med om hur klipsk han är när han stolt visar upp site byte men då kan du fundera på denna bild. Är en karl som har shorts på sig och glider fram i en BMW samt är ägare till världens fulaste moped så mycket att se upp till egentligen.
Dekaler fanns det gått om som den ovan.
 Best in show vinnare i Säter blev moppen 2015, säger en del om regionen.
 Byggd av en mästare med passion
 Ond moped
Drakar och granater
 Nu till nästa dumhet, gick ut för att göra nytta men började rota i Solifern istället. Rensade bort en väldig massa elsystem, fotpinnar, packväska, styre, mm. Pillade igenom förgasare och tillverkade ett luftfilter, ett språjtans Z400 UNI-Filter fick donera materia.
Hittade en massa ärg och ett för stort munstycke i förgasaren, bytte det mot ett med lika gänga från något så fränt som en Yoshimura bestyckningslåda från en Supersport GSXR600.
 Moppen går nu bra tros det, ska pilla dit en ljuddämpare samt fixa lite reglage sen kan mina knoddar få lära sig hur man växlar och kopplar.
Sen när de kan det så kanske det inte var så idiotiskt men det återstår att se. Troligen så är detta inget arbetet som kommer vara mödan värd.

2 kommentarer:

  1. Som jag ser det finns det två vinnare i denna soppa: Stefan (sätermannen); för att han dels blivit av med något han lovat göra sig av med, dels bytt till sig något som tidsmässigt passar bättre ihop med hans övriga (tvåhjuliga) fordon. Thomas: Dels för att han fått tag i något oömt som hans döttrar kan lära sig hemligheterna med gas, koppling och växling på, dels för att han fått bort något (enpetaren) som han aldrig hade hittat någon användning för. Stort grattis till er båda!

    SvaraRadera
  2. Gläder mig att min gamla moppe bereder dig så mycket glädje!

    SvaraRadera