torsdag 20 augusti 2015

Martin Strömbergs böcker


 Säger Originalbloggarn att man ska skaffa Strömbergs böcker så gör jag det. Nja, hade faktiskt köpt dem bara ett par dagar tidigare på en lokal liten skrotmarknad! Har visserligen redan några lösryckta alster ur serien och läst ytterligare någon, men en chans att till ett vettigt pris få köpa hela samlingen (sånär som på den sista) kunde inte motstås. Dels är det så att var och en som vill kallas motorman, av sig själv eller av andra, måste ha dem. Jo, det finns det lag på. Dels är det så att Martin Strömberg ÄR facit över svensk motorsport. Säger Martin att det var så så var det så. Tex de Albin cyklar som för tiotalet år sedan var väldans populära inom Classic racingen skulle enligt puritanerna vägras tillträde då de var armécyklar och inte racecyklar. Men se! I en av sina böcker berättar Martin att det raceats med dessa knarrar av någon anledning i något suspekt sammanhang någon gång, å säger Martin att det var så så var det så. Albinderivaten släpptes alltså in i Classic racingen eftersom facit sa att det var rätt.

2 kommentarer:

  1. Det känns skönt att Du nu har en nära nog komplett samling den sist skrivna kan man undvara då den mest innehåller sentida resultat och inte så mycket självupplevt av Martin. Det här innebär ju att vi numera är tre isgaragemedlemmar som kan kalla oss riktiga motormän, så Du behöver inte vara blyg längre utan Du törs visa Dig mer frekvent i Isgaraget.

    SvaraRadera
  2. Prima Lazon! Har nämligen planer på att frekventera garaget lite frekventare framöver, har ju bla blitt med enpetare som kräver lite översyn...

    SvaraRadera