torsdag 27 augusti 2015

Två män på resaSätermannen och hans kanske bäste vän gav sig igår iväg på expedition. Först hämtades dotterns bil för att repareras, inte mycket att orda om. Som steg två riktades den av den andra dottern lånade Compaktens stjärna mot ett intressant garage norr om Rättvik där plogbilen inför vinterns sjölek inköpts och nu skulle hämtas. Den något udda designen och relativt enkla ombyggnaden beror antagligen på att, som konstruktören uttryckte det: "Vi kapade om den där på ölfyllan".


 Den i motorkretsar långt ifrån okända konstruktören hade naturligtvis nått roligt på gång I garaget också, till exempel en Indian V-twin ombyggd till vattenkylning.


Efter kaffet och ljuget gick resan vidare hemåt, med råoljemotor under huven fann vi det klokt att välja en väg där vi inte var i vägen för så många. Av en slump insåg jag att vi skulle komma att fara förbi nästgårds från där ett vackert kamflänselement, nyss inköpt, skulle hämtas vid tillfälle, nu blev det tillfälle.


 En sån här liten rackare var en av de prylar som dök upp när vi fick en guidad rundtur i denne motormans samlingar. Och eftersom bra saker händer bra människor fick vi även chansen att till rätt pris köpa ett schysst blad till vår nya plogbil!

 Efter att lämnat av dagens andra bil på gården hos den mycket (mycket) förstående Hundförerskan  skulle den tredje och sista plockas upp. Med den entusiasm och dåliga utrustning som kännetecknar de ungdomar vi tror att vi är for vi dit och tittade på ett platt däck, fastkärvade bromsar och en regnblöt uppförsbacke. Med den trötthet som följer de gamlingar vi är for vi hem med beslutet att den här får vi ta nån annan gång.

 Ödmjukt

1 kommentar:

  1. Pust. Stora ord och många grejer hoppas att Ni tar lärdom av "The original blogger" som både får saker att funka och köper-säljer på nolltid.

    SvaraRadera