måndag 17 augusti 2015

Westerqvarn

 På måndagar är det motorträff i Västerkvarn och jag fick ett sjangtilt erbjudande att få åka med min gode vän i hans raggarbil dit. Det var inte någon liten träff, måste varit flera hundra olika bilar och säkert hundra moppar och knarrar. Ferrarin ovan är en slags drömbil för mig, en skulle ha en med Fiatmärken, det vore mäktigt.
 En av finknarrarna var den MHR900 som jag tror är en tidig variant fast är inte alls säker, kåpan är annorlunda och snyggare på de första, drömde om en sån här i skolåldern, sen växte jag upp.
 Idag kan en slik Kawasaki Z1 som den härunder kännas fränare om än inte snyggare.
 Keihin CR är fränt, och snyggt.
 Den här får lika omdöme som förgasarna.
 Saltaste knarren var ända denna Knucklehead, svart som synden.
 195 km/h var imponerande i den tidigare nämnda skolåldern, och är det fortfarande, minns precis var  jag såg en sån här mätare för första gången. Veteranrally i Elverum ca 1982, min första utlandsresa som inte gick till Finland.
Om du vill göra en resa till Västerkvarn så ligger det mellan Kolbäck och Strömsund, där de vita plogtranorna finns.
Raggarbilen med tillhörande raggare, tackar massor för skjutsen.

2 kommentarer:

  1. Fel, fel, fel. Kawwan är snyggare, men inte fränare.

    SvaraRadera
  2. Duccen hade hel kåpa de första åren och delad resterande. Man kom inte åt stiftet på liggande cylinder utan att demontera hela rasket. MHR Millen som kom sist, hade lite annorlunda kåpa. Skulle behöva gjuta av höger "örat"på en sådan kåpa ovan. Någon som har en liggandes?

    SvaraRadera