måndag 16 november 2015

356 mil

En skulle ju kunna tro att bloggarna har kolat, inte på de senaste fem åren tror jag att ett sånt här långt uppehåll i inläggandet har infunnit sig, knappt hälften av tiden ens. Ber om ursäkt för denna fadäs.
 Har med Börje gjort en mindre tripp genom centrala delarna av Europa och besökte däribland de centrala delarna Tjeckien och Prag.
 Tekniska museet missades då jag och Paula senast var där för 14-15 år sedan men Börje var mer på för ett besök. Där fanns det fräna grejor som exempelvis cykeldragaren överst som lätt kommer in på topp tio över fränast någonsin, tvåkommatreliters V-motor, styre som slutar i höjd med bakaxeln, remhjul i trä osv.
Tatran är även den en fining, tråkigt för i alla fall mig var att det inte fanns en slik motor lös för den luftkylda V-åttan hade varit högintressant att syna.
Dyrhyllan fanns även den, utstrålningen av hårdhet från den orenoverade silverpilen från 1938 (?) var så kraftig att nästan alla som såg på den blev knäsvaga och fick hålla sig i ledstången. Bugattin bakom var förstås även den fin men bleknade i sin omgivning. 
Prototypen på motorcykeln ovan var resultatet som kom in vid en tävling som utfärdades 1942 om att kläcka fram framtidens fordon, fotot gör inte verkligheten rättvisa och min tro är att inom en snar tidsperiod susar vi alla fram i liknande farkoster.
 
Kan rekommendera Prag som stad och även dess tekniska museum, vi kollade på motorcyklar, bilar samt flygmotorer, båtarna, loken och annat liknande som antagligen intresserar mest Scouter hann vi inte med.
 
Hade även tur att hitta ett bra hotell sent på lördagskvällen samt även ett skönt hak på stan som verkade turistfritt, vi åt ett varsitt grillat grisknä på ett kilo stycket som sköljdes ner med 7-8 öl, pris med skaplig dricks 35 euro, bra stad.
Återkommer säkert om denna resa, ska få bilder av Börje som han tog med sin telefon skickade, det lär nog knappast hända men håll tummarna. Själv så glömde jag min tjänstekamera hemma i Gisslarbo och men Nokiatelefon från 2009 är inte så vass i ämnet fotografering.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Välkommen hem. Har kontraktet med gästbloggare Ljung gå ut eller?

    SvaraRadera
  2. Tack för välkomnandet
    Gästbloggaren är fortfarande under kontrakt men han verkar ha haft annat för sig, hoppas vi får mer inlägg av honom i fortsättningen.

    SvaraRadera