måndag 23 november 2015

Ducatiklubben

En gång i tiden var er bloggare inte lika timid och taktfull som nu.
Skaffade mig en Ducati 500 Sport då det var dags för tung knarr efter hundratjugofemman och gick då med i Ducceklubben och hade stora förhoppningar om att delta i den italienska gemenskapen. Det var inte något som den klubben ville, de ville bara ha min medlemsavgift som betalades av undertecknad ett par år men utan något större utbyte åt mitt håll. Sa upp mig med ett fint författat brev som gjorde att det aldrig hördes något från den klubben igen, idag skulle inte jag tordas skicka ett slikt dokument men vid tjugofem års ålder fanns inga hinder.
Orkar inte skriva om brevet som hittades idag då pappersrensning utfördes så om du kikar på en sån där TV-telefon så kan det nog bli svårläst, annars nöjd med språket fast ordet stoisk var nog inte ett som hörde till de ord som behärskades.9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Arg ung man 😄 märkesklubbar i allmänhet är lite av typ navelskådning, äger själv Suzuki, Yamaha och har nyss lagt handpenning på en Ducati 😇 är medlem i Classic Honda och Classic Suzuki, ej aktiv mer än att jag besöker Årsracen varje år för lite snack med gamla vänner.

  SvaraRadera
 3. Har precis som DU lessnat på Ducati Klubben (dock ej min Ducati), för mig gick det det så långt att en annan medlem (som nog hade en liten lem) hotade med att ge mig ett riktigt kok stryk om vi sågs i en mörk gränd (han var väl ljussskygg) Il Capo tog till orda och bad mig om ursäkt men inte han med fetplånkan som var bättre för han hade fler & dyrare Duccar än jag, detta gjorde bara att jag blev mer obstinat och i princip ombads att lämna deras forum, sen dess har inte jag heller betalat avgifterna. Det finns många Ducatister som jag gillar skarpt men ett stort antal åker genom livet med skygglappar och skulle aldrig erkänna att dom åkt på annat än Ducati, än mindre erkänna (offentligt) att dom gillade det. Näe Dumcati Klubben är mest för inbördes beundran. En Monster 900 med HD fram & baklyse, lackad i primer och pinstripad får (enligt vissa) bara inte finnas...

  @j.erasmie

  SvaraRadera
 4. Skulle gärna se att du skickar en bild på din förhatliga Ducce, verkar intressant.

  SvaraRadera
 5. Hej detta är innan den fick ett Sportster framlyse med keps och allt http://dpracetech.blogspot.se/2009/08/dee-dee-ducati.html jag älskar min strippa Dee-Dee Ducati..

  @j.erasmie

  SvaraRadera
 6. Arg ung man var det nån som sa ......för en osökt till en sång av Docenterna där sångaren är svår Italien och Ducce fantast......cirkeln sluten

  SvaraRadera
 7. Tror att byggdes en och annan långgaffel med kamskaftsmotor på åttiotalet. Tänk att ha en sån och åka till träff för Ducatister, gärna en roundcase.
  Undrar om de skjuter en på fläcken då.

  Joppe och hans band är en favorit

  Jag har egentligen inget emot Ducati, tycker de är fina, men besvikelsen som ung att bli blåst var tung att bära då mina förhoppningar var stora. Ville vara en Ducatist men det ville inte klubben att jag skulle vara.

  Skulle kunna skriva om dagens Ducatister men då det är en kommersiell blogg detta avstår jag.

  SvaraRadera
 8. http://thecrankcase.com/files/hockenheim_classics_2013_pt2/Ducati_sidecar_1_Classic_bike_motorcycles_tours_Hockenheim.jpg.........eller en som inte kan luta alls .......mitt minne av kamskafts Ducce är det öronbedövande mekaniska skramlet innanför en helkåpa

  SvaraRadera
 9. Nu bygger ju Ducati själva custom hojar Diavel som tillochmed har belt drive, skulle vilja se hur snacket går på Ducce Forumet om det, man kan ju tro att dom tycker det är det bästa som hänt på mc-fronten och snart finns det väl ett Pirelli Corsa belt som både förlänger och ger mer hästar. Ducati Klubben Forumet kan få vilken MC entusiast som helst att undra om jorden verkligen inte är platt...

  @j.erasmie

  SvaraRadera