lördag 7 november 2015

Finskiva

 Campagnolo tillverkade inte bara fälgar utan är olika bromsar, de koniska varianterna har avhandlats här på webbens avigsida för länge sedan men innan dess gjordes mekaniska skivbromsar. de var originalmonterade på MV Agusta samt har sett dem på olika Cafe racers från tiden exempelvis Egli Vincent som på bilden nedan.
Den skivan som syns på bilderna vets det inget om var den suttit men det var säkerligen på något fränt, fanns i Spinnin Wheels hyllor.
Tror att det var en bra idé men inte bra i praktiken detta med mexikanska skivbromsar, vill minnas jag läst en provkörning av en knarr med slika hejdare i en tidning från tiden var rejält kritiska då de var så usla.

2 kommentarer:

  1. Sånt dårskap fanns ju även på CB125B6, den med den extremt fula likkisttanken. Har aldrig fattat varför man ens testade sådant. Själv känner jag inte till någon annan Honda med utanpåliggande mekanisk broms (förutom RC115 med fälgbroms). Kanske bloggaren kan upplysa oss?

    SvaraRadera
  2. CB125B6 är en snygg hoj tycker jag och just den tanken du menar är extremt ful blir alltid såld fort då jag får in en.
    Mekanisk skivbroms fanns även på CB125T som kom efter B6 men den räknas kanske inte även om cykeln och oket är ett annat då allt ser ungefär ut som B6. Kawasaki KH125 och kanske någon mer kawa har även vajerskivbroms. Sen är det nog bara kinesiska lekfordon som har det.

    SvaraRadera