lördag 21 november 2015

Kawasaki Superbike
ZXR 750 1995 har vi en som står i boden, bra skick och till salu. Var närmast tvungen att köpa den för att få en annan affär att gå ihop och min tro är att om förgasarna fixas så kommer den gå finfint.
Just åren 1993-95 är riktigt ovanliga, den japanska yenen rusade och hux flux var en Ducati billigare än många japanska knarrar, tror att de som hade köpt en ny hoj 1992 kunde sälja den med vinst åren efter om det var en attraktiv modell.
Har även nästan vid flera tillfällen köpt en racer byggd på samma grund fast med dubbla R vilket innebär aluminiumtank, flatslides , tätstegad låda och kanske justerbar svinginfästning. Anledningen till ickehandlandet är flera, mest att det saknas deg men även att den skulle gå för fort. Tycker att min Peckett är ruskigt snabb och en ZXR Superbike torde vara avsevärt snabbare, kanske 5 sekunder på en minuts körning. Det som lockar är att den cykel som har erbjudits mig är en gammal kämpe från World Superbike som tagit VM-poäng, skulle nog kunna vinna race med den om inte vore så att farträddheten börjar bli så överhängande.
Cykeln på bilden är nog den senare ZX7RR i amerikansk AMA Superbike, Rob Muzzy trimmade och troligen körd av Doug Chandler med tanke på ettan, notera enkelsving.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar